2013. október 14., hétfő

PROSZTATA ELHELYEZKEDÉSE ÉS PROSZTATA-GYULLADÁS A prosztata, magyarul dülmirigy, a hím ivarsejtek tárolója; a húgyhólyag alatt, a húgycső körül helyezkedik el.

26-prosztata.jpg 

PROSZTATA ELHELYEZKEDÉSE ÉS  PROSZTATA-GYULLADÁS

A prosztata, magyarul dülmirigy, a hím ivarsejtek tárolója; a húgyhólyag alatt, a húgycső körül helyezkedik el. Ennek az a hátrányos következménye, például, ha a prosztata valami oknál fogva megnagyobbodik, összenyomhatja a húgycsövet, és vizelési nehézséget okozhat. A prosztata megnagyobbodás nagyobb részben jóindulatú, általában az 50 év feletti férfiaknál jelentkezik. Ez normálisnak mondható. A jóindulatú megnagyobbodást a mirigyek göbös elfajulása okozza, amely az időskorúaknál nem minden esetben jár vizelési panasszal.

Amennyiben vizelési probléma lép fel, jó, ha azonnal orvoshoz fordul az illető, mert egy ártatlan megnagyobbodás is (ez nem múlik el magától) a Prosztata-gyulladását okozhatja.

A prosztata-gyulladás általában baktériumok vagy egyéb kórokozók okozzák. Ez lehet heveny, és lehet krónikus gyulladás. A bakteriális prosztata-gyulladást okozhatja húgyúti felfázásból származó átfertőzés is. Fontos megemlíteni: Írországban szinte nem ismerik a prosztata-gyulladást. Ennek magyarázata, hogy irdatlanul sok tökmagot fogyasztanak. Ennek oka pedig, hogy a nyugati országok között (hosszú időn át)a legszegényebbek közé tartoztak, és a tök, a tökmag is, nemzeti eledelnek számított.

2 megjegyzés:

  1. Hasznos információk a prosztatagyulladásról, kezeléséről, megelőzésről.
    http://herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/27/prosztatagyulladas-prosztatitisz-prostatitis

    VálaszTörlés