2013. október 9., szerda

..szinte nincs termék asztalainkon és tányérjainkban a modern élelmiszer-feldolgozás közreműködése nélkül.

"...szinte nincs termék asztalainkon és tányérjainkban a modern élelmiszer-feldolgozás közreműködése nélkül. Madártollból bonbon vagy péksütemény is készíthető, zöldborsóból marcipán, baktériumokból kávétejszín vagy krémsajt - az aromák segítségével minden elérhetővé válik." - írja a szerző.

Az élelmiszeriparnak mindegy, csak a profit számít. Érzékeinket mesterséges ízekkel, aromákkal manipulálják.

Az ízek legfontosabb funkciója a táplálék ellenőrzése lenne, de a mai ízek lombikokból származnak. Az áruházakban található élelmiszerek túlnyomó része műanyagokkal van ízesítve. Ezen keresztül programozzák át a szervezetünk évezredek alatt kifejlődött belső irányítórendszerét. Milliónyi teszt eredmény kiértékelése után a legnagyobb függőséget kialakító ízkombinációval hangolnak rá bennünket a termékeikre.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése