2013. október 13., vasárnap

A sörfőzés legfontosabb alapanyaga, a komló. A komló a kenderfélék családjába tartozó mintegy 3-5 méter magasságú kúszónövény. Nedves, bokros vidékeken, cserjésekben, erdők peremén időnként még vadon is megterem


Miért használj komlót? (Változás kora)




Komló:

   A sörfőzés legfontosabb alapanyaga, a komló. A komló a kenderfélék családjába tartozó mintegy 3-5 méter magasságú kúszónövény. Nedves, bokros vidékeken, cserjésekben, erdők peremén időnként még vadon is megterem. A sörfőzéshez és gyógyszerkészítéshez kizárólag a termős virágokon képződő komlótobozokat használják fel. A növény legfontosabb hatóanyaga az úgynevezett lupulin-mirigyekben felhalmozódott sárgászöld, erősen ragacsos porban van. A komló nyugtató hatása tudományosan bizonyított, ezért fontos gyógynövény idegfeszültség, alvászavarok és enyhébb depresszió esetén. Keserű- és cseranyagai révén kedvező hatást fejt ki az emésztésre is.
   A természetgyógyászok női bajok orvoslására használják ösztrogénhez hasonló hatása miatt, növeli a nőknél a nemi vágyat és hozzásegít a pozitív életérzés kialakításához. Férfiaknál egyébként teljesen ellentétes hatást fejt ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése