2013. október 13., vasárnap

Szeretnénk Önnek néhány gyakorlati tanácsot adni, hogy mit tehet annak érdekében, hogy elveszett kutyájára minél gyorsabban rátalálhasson:



Mit tegyek, ha elveszett?

Szeretnénk Önnek néhány gyakorlati tanácsot adni, hogy mit tehet annak érdekében, hogy elveszett kutyájára minél gyorsabban rátalálhasson: 

Először is kezdje el azonnal a keresést. Járja végig lakóhelye környékét, azokat az útvonalakat ahol rendszeresen sétáltak, megfordultak együtt. 

Készítsen plakátot, melyben leírja az eltűnés körülményeit, a kutya fajtáját, nemét, korát, jellemző tulajdonságait, ismertető jegyeit (pl. milyen nyakörvet viselt, van-e tetoválása, mikrochipje) és az Ön elérhetőségét. Ha van rá módja célszerű fényképes plakátot nyomtatni és azon a területen több helyre kitenni, ahol a kutya elveszett, valamint a környék forgalmas pontjainál: közértnél, buszmegállóban, postánál és a környékbeli állatorvosoknál, állateledel kereskedőknél, kutyakozmetikusoknál. Érdeklődjön a környékbeli lakóknál, üzletekben. 


Amennyiben kutyája rendelkezik mikrochippel és regisztrálva van a www.petvetdata.hu chipnyilvántartásban , menjen el a legközelebbi állatorvoshoz és kérje meg, hogy a petvetdata adatnyilvántartó lapján, a megjegyzés rovatba írja be, hogy a kutya elveszett, keresik. Ne felejtse el leellenőrizni, hogy a chipnyilvántartásban az Ön élő telefonszáma szerepel-e. Így bármelyik állatorvos, akihez a kutyát esetleg beviszik, azonnal tudja Önt értesíteni. Ha a mikrochipes kutyát eddig nem regisztrálta a petvetdatába, azt még most is megteheti. Az oltási könyvben (törzskönyvön) megtalálható a chip száma, így a regisztrációt ez alapján is el tudják végezni. 

Keresse fel a www.illatosut.hu honlapot, mely a Fővárosi Közterület-felügyelet Állategészségügyi Telepének a honlapja. A fővárosból és közvetlen környékéről ide viszik az utcáról befogott kutyákat. A honlapra heti rendszerességgel kerülnek fel a frissen bekerült kutyák.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése